My skincare routine for the New Year 2018!

It's new year already! It's been a long time since my last entry. I really don't have the mood to write up anything. This semester is really tough! It affects my mood, emotionally and physically. Am sooo busy chasing the deadlines cause the deadlines are killing me. I sincerely really truly hope that I will pass this MBA, my master degree with flying colours and able to grad on time.

Anyway, Im still not too late to wish happy new year right? Today is 13th of January, birthday adik! My youngest brother. Happy 19th adik! May Allah bless you always, give you a good health, happiness and ease everything for you. May you be a good child to Ummi and Ayah, bangsa, agama dan negara! Aminnn.

Ok so one of my new year resolutions ialah I nak jadi lebih rajin untuk jaga my skin. I mean the skincare routine, I wanna improve that. Sebab before ni memang malas gila nak cuci muka. Kadang cuci, kadang tak. Bila penat confirm tak cuci walaupun ada pakai bedak ke makeup sikit ke. Memang breakout esoknya but I really don't care. But now, 2018 is when Im going to turn 24 years old this year, so I think it's time for me to really taking care of my skin, have a good skincare routine and RAJIN. Hahaha that's the most important thing. I will share with you my skincare routine yang I buat for this past two weeks. These steps I dapat after I tengok video kat youtube, buat sikit research and review orang kat internet. I google, tengok kat twitter and blog blog orang juga. After that I came out with this conclusion. And I think Im going to follow all the steps. Yang dalam bracket tu apa yang I guna. But tak semua taw yang ada. Slowly I try to make it complete
1. Makeup remover (wet tissue from Watsons & Nivea Hydration Makeup Clear Micellar Water)
I pilih nivea hydration makeup clear sebab dia claim product dia 0% alcohol. As you know alcohol is not good for your skin. It will make your skin dryer if you have sensitive skin lah. For those yang takde problem tu Alhamdulillah. And Nivea tu sesuai juga untuk remove makeup eye area that's why I beli. That is my second bottle already. I jarang jarang makeup mata tapi I need that if sometimes I pakai. Cause cleansing oil yang next step is not for eye area
2. Cleansing oil (Simple, 125ml, RM35.90 - I beli dekat Watsons)
Cleansing oil ada banyak brand. Biore (banyak good reviews jugak), Neutrogena, Nature Republic, Innisfree, Hada Labo and banyak lagi. Just google nanti keluar. Yang cleansing oil ni, before I beli I tengok ingredients dia. Yang mana ada "mineral oil" tu I tak prefer. I ada baca yang dia tak bagus untuk skin as it will clog pores. Tapi ada juga yang cakap ok takpe. So I tak sure mana satu yang ok, I just play safe. I pilih yang takde. So actually it's up to you. Kena try dulu, kalau tak try mana lah tahu kan. Cleansing oil ni bagi I bau dia tak menyenangkan hahaha. Texture dia ok lah not too oily
3. Cleanser (Eversoft cleansing gel - Coix Seed & Hyaluronic Acid, RM17.90)
Yang ni memang khas untuk hydration. Cleanser ni jenis gel. And bau dia wangi sangat bagi I. Sangat menyenangkan. If you have dry skin, avoid guna cleanser jenis foam. Sebab as you know, foam ada SLS. SLS tu memang function dia untuk hasilkan foam (buih). The thing is, SLS boleh dry kan kulit kita. Memang kuantiti dia terkawal, tapi maybe kalau kita jenis yang very or extra dry skin, better avoid. Tapi no harm pun. Cause before this I pakai je cleanser jenis foam. Ok je just better you ambik jenis milk/gel. This is just my opinion ok. Because what works for me might not work for you. All we need to do is try try and try. And redha je la duit berhabis kat situ haha.


4. Face Scrub (Freeman Apricort Scrub, 175ml, RM22.90)
I personally think this scrub from freeman best sangat. I love the apricort scent. Dia mild, boleh sapu whole face and won't harm you skin. After pakai scrub ni serious kulit muka lembut gila. Tapi as it too mild, it doesn't work on my whitehead and blackhead around nose area. So clay mask is needed.

5. Spray water (Belum ada lagi)
Im aiming to buy grape water from Caudalie. But it is soo expensive because it's high end product. For 200ml RM80, 75ml RM40. When actually soooo many brands available at drugstore that cheaper and affordable. Like bioessence spray water, for 100ml x 2 it is only cost you RM42 something. But if you buy a set yang ada 3 botol tu lagi murah. There is also spray water brand Clinelle yang the price is more or less the same. Evian spray water pun ada. This one mahal sikit dari Bioessence. For 50ml, it costs RM21.10. Sebenarnya banyak je spray water ni. Serious banyak. So since I takde lagi spray water, I just skip this step. But I will definitely going to buy one.


6. Face mask (Loreal Clay Mask Illuminating, 50g, RM35.40)
Clay mask by Loreal ni not bad taw. I ambik yang illuminating untuk instant glowing. Dia ada hydration, detoxify, and antipores juga. Yang I beli illuminating tu, texture dia best and senang untuk apply. Bau dia pula wangi je. Ala ala lemon grass tapi tak kuat sangat. Tapi menyenangkan la. I beli harga promo tu. Now watsons and online macam Hermo tengah ada promo. Go grab yours! Hehe. Kalau tak harga asal dia around RM42. Other than that, I also have face sheet mask. Tu I ada la pakai seminggu sekali kot. Kadang tu 2 minggu sekali. 
7. Toner (Neutrogena - Alcohol free, 150ml, RM 18.90)
I choose this toner because it is alcohol free. I kalau boleh taknak yang ada alcohol or try to reduce as alcohol will make your skin even dryer. So far so good. Now has been my second bottle with this toner. Oh yes jangan lupa guna cotton pad masa apply toner ye. Kalau boleh jangan guna tangan.


8. Beauty Essence (Secret Key - Starting treatment Essence, 150ml RM70-RM90)
Yang ni I just dab dab guna tangan je. Takyah guna cotton pad pun. Harga tu I bagi range in Malaysia. Sebab lain website lain lain harga dia. Tapi make sure you cari yang original ok. Yang ni I kirim dari kawan yang pergi Seoul. Treatment essence ni memang dah lama pakai. Tapi on off. Just bila masuk tahun baru ni je start berazam nak rajin lol. Setakat ni stock essence ni semua from Korea walaupun dah second bottle. One bottle tahan lama gila. Bau dia ok je tak busuk ke apa. Mula mula tu maybe pelik sikit. Tapi tak kuat pun bau dia. Im sure lama lama pakai nanti uolls mesti akan immune yang sampai tahap takde bau apa apa hehe. Texture dia watery. Betul betul macam air.


9. Serum (Garden of Eden - Rose E, 5ml RM33)
Rose E untuk lighten pigmentation and wrinkle. Memang best dia betul betul moisturize. For now I tak nampak lagi anti wrinkle tu. But I plan nak beli another serum from Eden which is Primrose E untuk tired looking skin, dry and dullness. In other words, untuk buat skin you glowing. Yeay tak sabar nak beli. This serum ada dijual di pharmacy terpilih. Like guardian and caring pharmacy. I beli kat caring pharmacy. Sebab dia cheaper than dekat guardian. Bau Rose E ni ala ala rose sikit. Best! Texture dia jenis oily tapi bila apply kat muka memang best. For me, easily absorb. I suka effect glowing tu. I pakai sehari sekali je which is malam before tidur.

10. Moisturizer (Rosken - Dry to extra dry skin, 75ml, Rm14.90)
As for now I just pakai Dr rosken punya moisturizer lotion yang the blue one. Texture dia memang macam lotion tapi tak berminyak sangat. Tapi perfect for dry skin. Bila apply kat muka, sejenis cepat absorb. As for me, lotion ni takde bau. No worries! However, Im looking for another moisturizer. 

11. Eye serum (Optional - Belum ada lagi) 
I takde lagi eye serum. Eye serum is sooo expensive kan. So I taktahu bila I nak beli. To be honest, takde dalam planning. Sebab I nak completekan dulu mana yang takde dalam step 1-9.

**All images are from google

I think I better stop now. Got something to do. Anyway, Happy New Year again to all of you. Semoga tahun baru 2018 ni memberi lebih banyak kebaikan, kebahagian, kesihatan dan keseronokan untuk kita semua. I doakan segala urusan you guys dipermudahkan. Dan semoga kita semua lebih rajin meng update blog masing masing hehe. Jaga diri! Asslamualaikum

CONVERSATION

9 comments:

  1. i am currently letting my face free from any products. gotta left it as natural as before.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow bestnyaaa! How I wish I am that confident hehe. Tak konfiden langsungggg

      Delete
    2. it's not easy i can say. but tu utk sementara je hehe

      Delete
  2. Kak ana masa belajar dulu mmg x jaga muka lgsg. Just pakai facial foam jer. And Johnson oil paper kena ada. And sampai skrg pun just cuci muka mcm biasa plus selang guna scrub. Hehe

    ReplyDelete
  3. Banyaknya product.. Muka ai tak pernah sesuai guna beraneka product.

    ReplyDelete
  4. eversoft facial cleanser fav tp moisturizer eversoft mostly ada paraben

    ReplyDelete
  5. I used to use eversoft. It was okay at first, but then yknowwww it didnt work for me. haha. Anyways, Im searching for a serum, that one would be niceeeee!

    ReplyDelete
  6. jemput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  7. Video Bokep Indo | Nonton Film Bokep Gratis
    Nonton Online Video Bokep Streaming
    Nonton film bokep streaming terbaru di bokepindohot.pw dimana bisa mencari video bokep abg, film bokep smu, film bokep abg cantik, film cewe seksi, abg montok, bokep indo, bokep online, bokep smp, video bokep jilbab.
    InstafollowGratis
    Mobile Legends Hack Gratis
    Steam Wallet Gratis
    Clash Of Clans Hack Gratis
    Clash Royale Hack Gratis
    iPhone X Gratis
    JWPLAYERGRATIS
    Download Lagu Gratis

    ReplyDelete

Back
to top